03 | A temps!

A-temps

La Fundació Viarany porta treballant, com a hereva de vàries associacions prèvies, des dels anys 70, en l’àmbit de la animació sociocultural.

El Centre Obert Eixample és, des de l’any 2013, el conjunt de projectes socioeducatius adreçats a infància i adolescència de la Fundació Viarany, que treballa des de l’educació integral i la prevenció per a la integració d’infants, adolescents i joves en situació de vulnerabilitat o risc social, i forma part de la XCO – Xarxa de Centres Oberts de Barcelona i de la XACS – Xarxa de Centres Socioeducatius vincultats a la Fundació Pere Tarrés.

A més, en els últims anys ha ampliat la seva atenció amb el Projecte de caire comunitari Tu pots! – Xarxa d’Acompanyament Educatiu, que ofereix espais d’acompanyament educatiu a través del reforç escolar per a infants, adolescents i joves amb dificultats en la seva escolarització obligatòria i postobligatòria.

Des del curs 2014-2015, també funciona el projecte A temps!, un projecte d’acompanyament educatiu i formatiu per a adolescents nouvinguts sense referents familiars emmarcat, a proposta de la Directora General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, dins del Centre Obert Eixample.

El projecte es concreta en un acompanyament educatiu i formatiu, a partir de la formació en competències bàsiques i transversals per a adolescents de 16 anys en endavant, sense referents familiars al nostre país i amb dificultats d’accés al sistema educatiu formal per la seva edat i/o pel desconeixement de les llengües vehiculars de Catalunya:

  • Descoberta i coneixement de la llengua castellana (50%).
  • Descoberta i coneixement de la llengua catalana (25%);
  • Competència matemàtica bàsica (25%).
  • En el temari de les dues “descobertes i coneixement en llengües” es treballa també la descoberta i coneixement del país i de la cultura de la societat d’acollida.
  • S’inclouen també altres activitats extraordinàries i transversals com sortides de coneixement de l’entorn (per exemple, al mercat) o tallers puntuals relacionats amb la cultura d’acollida (per exemple, cuina).

Horari: actualment es realitza dilluns i dimecres, de 16’30 a 20’00 hores; i divendres, de 16’30 a 19’00 hores. En total, vuit hores lectives setmanals.

Es tracta de cursos amb funcionament trimestral (amb la possibilitat de renovar la matrícula o donar-se de baixa o alta amb el canvi de trimestre a l’octubre, al gener i/o a l’abril).

Es dona preferència a aquells joves acabats d’arribar (nivell inicial). És imprescindible que els menors NO estiguin realitzant un curs de les mateixes característiques en una altra entitat, per no solapar continguts i activitats.

Instruccions per a fer la inscripció:

  1. Cal passar una entrevista inicial (demanant cita prèviament).
  2. Un cop passada l’entrevista, omplir i retornar el full d’inscripció i autorització i portar la documentació necessària.
  3. Relaitzar el pagament de l’import de matrícula.

Per a més informació, contacte i cites per a les entrevistes:

Pau Claris, 121. 08009 Barcelona. Metro (L2, L3, L4) i Rodalies (R2) “Passeig de Gràcia”. Bus: 7, 22, 24, 39, 45, 47, H10, V15, V17. Tels. 931.780.005 (genèric del Centre Obert Eixample) ó 693.275.242 (específic del projecte “A temps!”). Atenció telefònica, preferentment dilluns, dimecres i divendres, a partir de les 15:30 hores.

Podeu demanar més informació per correu electrònic aquí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s