04 | Voluntariat

volunteer-icon-3

La persona voluntària és un motor per la transformació de la societat, és una forma de participació cívica. Així es poden promoure canvis. La persona en tant que voluntària té una implicació més lliure, creativa i d’implicació sociopolítica. El voluntariat col·labora a l’organització interna dels projectes, per tant aquests poden ser molt més eficaços perquè l’acció es multiplica en les seves persones. El voluntariat pren sentit quan funciona en el marc d’una entitat, ja que l’acció voluntària col·lectiva va dirigida a una millora comunitària de la societat.

L’àmbit de voluntariat al Centre Obert Eixample és:

· Infància, adolescència i joventut: reforç educatiu, activitats de suport a l’aprenentatge i de socialització, i d’educació en el lleure per a infants, adolescents i joves de 6 a 18 anys en risc d’exclusió social.

· Adults (famílies dels infants, adolescents i joves): activitats socioculturals i sociocomunitàries, accions formatives de caire general i interdisciplinar dirigides a majors d’edat…

· Serveis generals: gestió de dades, secretaria, comptabilitat, comunicació, neteja, manteniment… suport al funcionament quotidià del Centre.


Perfil del voluntariat al Centre Obert Eixample

El voluntariat en les tasques educatives del Centre Obert és una persona:

Solidària. | Compromesa amb la realitat social i cultural que l’envolta. | Que viu la diferència com a possibilitat i riquesa. | Amb capacitat crítica, d’adaptació, d’escolta i diàleg, d’entendre les característiques del col·lectiu on incidirà i de treballar en equip. | Oberta al transcendent. | Que viu la creativitat cultural com a identitat. | Inquieta per la formació permanent. | Que gaudeix aprenent. | Oberta al canvi i a la innovació.

Formació

La formació és una eina fonamental pel bon funcionament del programa de voluntariat, ja que possibilita una tasca voluntària de qualitat. Un procés de formació acurat i coherent, procura que la persona desenvolupi les seves capacitats per dur a terme la tasca, tant a nivell general com específic.

Si t’interessa, pots consultar les ofertes de voluntariat a la web hacesfalta.org o contactar directament a aquesta adreça de correu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s